Áprilisban sportruházatot

Amit az áprilisi fordulóban varrtam, az nem kimondottan fehérnemű, de a teljesség kedvéért megosztom veletek. Sportruházatot kellett készíteni, lehetett sportmelltartó, top, leggings, bármi, amire ez ráhúzható. Konkrét szabásminták alapján, vagy azok módosításával lehetett dolgozni, pedig azt terveztem, hogy saját szerkesztésű, merevítődrót mentes sportmelltartóval indulok. Így maradtam az egyszerű leggingsnél, hogy a többi varrnivalómmal is tudjak haladni. A sportmelltartó pedig továbbra is folyamatban van, előbb-utóbb elkészül.

Annyiban mégis köze van a leggingsnek a fehérneműkhöz, hogy az alapja az ún. boyshort (kb. = kisnadrág 🙂 ) szabású bugyi, mint például a Rosie. Nagyon hasonlít a szabásmintája a csipkebugyiéhoz, azzal a különbséggel, hogy míg annál egy egyenes textilcsíkhoz igazítjuk a leegyszerűsített mintát, itt a test domborulatait jobban leképező szabásmintát kell szerkeszteni. A nadrág hossza, a térd- és bokakerület figyelembevételével tökéletesen testhez simuló leggings készíthető rugalmas anyagból.

Az ennyire testhezálló ruhák szabásakor figyelembe kell venni az anyag rugalmasságát, és annak mértékét bele kell kalkulálni a szabásmintába, azaz minél nyúlósabb az anyag, annál kisebbre kell szabni széltében. Erről részletesen fogok majd írni.

Az én nadrágom élénk narancssárga és bíborlila részekből áll, csak hogy ne legyen mégsem annyira egyszerű…

Acive wear leggings 1

Acive wear leggings 2

Acive wear leggings 3

A leggingst ellentétes színkombinációban is elkészítem, így szinte nincs maradék, és a szabása is így volt a lehető legegyszerűbb.

A többi nevező munkáját itt nézhetitek meg.

Májusban alakformáló fehérneműt kell varrni…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s